Saturday, December 29, 2007

lawak kotor nih....!!!!

video

(AMARAN:lawak berunsur lucah)

Ada la satu crita ni aku dengar, masa study kat oversea dulu. Dua student ni mmg suka clubbing... tambahan pulak kat UK banyak pub yg bukak sampai nak start class. So budak dua orang ni nak enjoy tapi duit x masuk lagi, so diaorang plan la satu pakatan jahattt........

Untuk dapatkan free drinks bebudak ni g satu pub ni dan minum bagi separuh mabuk!Pastu sorang ni kuar g beli sosej jumbo! (tuk plan diaorang ler). Cara dia camni..... sorang tu amik sosej ni selit kat zip sluar dia dan buat-buat mabuk pastu buat cam nak menghisap la.Plan diaorang mmg menjadi, sebab bila orang tgk perangai camtu terus kena halau dan x yah bayar walau dah minum banyak mana pun!!!

Bila sampai pub yang ke-12 kawan yg terpaksa jadi mangsa ni pun sound la "hei! lutut aku dan naik lebam asyik melutut ni.... lagi pun kita pun dah x bleh jalan straight nih. Jom la kita balik sebelum lutut aku tercabut!!!" dan kawan yg sorang ni dgn bengang pun menjawab " ngko pikir ngko nyer lutut jer!!!! ngko tau x apa perasaan aku sejak aku hilangkan sosej masa dalam pub yang ke-7 tadi?????"

Note: jangan minum arak dan don't do drug!!!!

Friday, December 28, 2007

wei kawan....!!!!!

video

Fuhhh....... Hembusan nafas aku, satu tanda yang aku masih lagi hidup dan bertarung di dalam dunia yang aku sendiri x paham sangat. Harap maaf buat kengkawan bloggers atas kehilangan yang mendadak. Tidak! aku x mati! aku x merajuk! aku x diculik oleh jiran yg memang nak aku jadi menantu diorang! aku cuma sakit!!! ya ! sakit hujung tahun yg aku pernah bagitau dulu lepas balik konvoi....

Sekembalinya aku disini, ingin aku memberitahu bahawa group teater aku juga telah melahirkan blognya sendiri.. resdongs.blogspot.com. Buat kawan yg masih ingat kat aku, terima kasih kerana masih lagi ingat kat aku! masa aku tgh sakit, aku dengar korang panggil aku tapi suara rena yg paling bingit sekali mengalahkan suara miss_tree, mak su dan airynnz disatukan. Tapi x pe, sebab ada iringan petikan gitar oleh nezjoe dan mesir serta pukulan kompang dari pegawai khalwat dan budak-budak sekolah memandu haji semail.

kali ini crunchy ah cock kembali tapi bukan saja jiwang, malah dengan otak yg agak merapu kesan dari gegaran jeritan cik na! aku akan merapu tanpa sebab.

Tuesday, November 20, 2007

makluman....hehe


maafkan aku wahai kengkawan kerana x dapat nak post gambo masa g treking ari tu... so apa kata kita buat lawatan sambil bleja ke ruang pegawai khalwat di artsforlife.blogspot.com.


harap maklum yee......

p/s; sori bout the 'words' hehehe...

Thursday, November 15, 2007

aku, pagi dan air sejuk...


"kucin bertuxedo tnpa sluar sedang dmandikan"


Tadi dan 2 3 ari ni badan aku x tahan dgn sejuk. Mungkin tanda awal serangan ujung tahun. Ya! setiap kali ujung tahun aku akan demam yg kuat dan sakit badan, aku dan kenal sgt bdn aku ni. Kekadang tu aku pelik..., sel-sel darah putih dlm badan aku ni mcm ada schedule lak, asal ujung tahun jer mesti cuti ( note; sel darah putih slalunya melawan penyakit ). Harap-harap tahun ni penyakit atau simptom-simptom demam pun bercuti dari menyerany aku yg ensem dan agak macho ni.


"aku lari sebab air paip kat umah mcm kat kutub utara"


Pagi tadi, atas sebab cuba melawan dan x nak manjakan bdn aku ni sgt... aku g mandi kat Taman Rimba kul 9 pagi dan berendam sampai kul 11 pagi. ( gila apa! pepagi mandi air bukit!! ). Aku buat cam2 adalah antara persediaan nak g jungle treking pada 18 nov'07 (ahad) ni bersama Prof. "butaseni", Tuan Pengarah "pegawai khalwat", En "jinggo" dan beberapa kerat bebudak teater dan member blogers. Buat member bloggers yg len klu rasa nak ikut.. kami akan bertolak kul 9 dari pej. perhilitan dkt umah aku dan blk ptg 2 jugak. Dan ari isnin aku cuti, maka bleh la aku pegi memburu tikus hijau yg gemarkan jem strawberry yg beku itu.


p/s; harap-harap aku x lupa bwk camera tuk gmbr yg bakal d post nanti..

Saturday, November 10, 2007

Sampai bila.....


diantara kita

akukah yg bersalah

tinggalkan kau pergi

tanpa kata-kata


mungkinkah caraku

melukakan hatimu

maafkanlah daku

oh sayangku


kemanakah janjimu itu

yg kau ingin bersama....

dimanakah kasih sayangmu itu

yg sedang dilema rindu....


sampai bilakah

aku harus menanti..

sampai bilakah

aku harus menangis..

sampai bilakah

aku harus menanti dirimu..

sampai bilakah

cinta kita begini....


kumengharapkan

kepulanganmu

kemanakah arah

cintamu itu...

yang telah kita bina bersama

untuk kita berdua...


kembalilah wahai

oh sayangku

kukirimkan doa...dan restu

kembalilah sayang

pada janjimu

dirimu tetap ku tunggu....


sampai bilakah

aku harus menanti..

sampai bilakah

aku harus menangis..

sampai bilakah

aku harus menanti dirimu..

sampai bilakah

cinta kita begini........


sampai bilakah.....

aku harus menangis...

sampai bila......


p/s;-masih lagi jiwang karat.......

Wednesday, November 7, 2007

haaaaa???????

update??? dah lama aku x menaip kat sini.... rindu??? memang aku rindu nak menaip....
citer??? x dar sgt yg menarik... cuma dah 3 hari aku x leh tido walau pun keja malam (keja malam lagi) ya dari bulan posa sampai ke hari ini aku straight keja malam, bukan apa, aku yg mintak sebab bagi aku freedom bila x yah tgk muka management yg len!

apa yg aku buat?? dlm 3 hari yg x leh tido ni aku buat sesuatu yg aku dah lama aku x buat.... aku baring sampai jam 11, x leh lena gak! aku mandi, siap, isi minyak keta bagi penuh, g tempat keja lama aku (golden screen cinema-GSC) masuk buat movie marathon (lepas satu show aku sambung lagi satu dan sambung lagi dan lagi... dah masuk free la kata kan)dan habis suma citer aku tgk, 1408? lantai 13? 1303? Resident evil? sampai lah ke 9 sept yg bangang tuh!! pastu aku g survey tempat makan dlm penang yg mana aku cuba carik potensi kalau aku bleh rekomen kat kengkawan yg bertandang ke penang!

g layan blues kat tempat yg ada sentimental bg aku, antaranya bukit kat balik pulau... masa tu hujan renyai dan tempat tu berkabus tebal giler mcm kat mana ntah?! tapi mmg tebal sampai keta sebelah ada org kat dlm pun aku x tau (ape dia buat? rasa tau kot!) aku x amik pot sebab mmg best giler, layan jiwa beb! (mat jiwang lah katakan) org x banyak sebab sejuk sgt kot atau mungkin hujan-hujan nih lebih best buat 'aktiviti' len kot...heheheh

balik umah duduk kat veranda jap tertido jap pastu siap n g keja.....

sekian laporan saya,
akhir kata.... kalau kail panjang sejengkal, besar tuh!!!!!

Sunday, October 7, 2007

KumEMinTA kEMaAfaN

Dsini .... aku ingin katakan yang aku mahu meminta maaf pada semua kengkawan bloggers. Setiap orang ada pernah lakukan kesilapan, ada pernah lukakan perasaan, juga ada pernah yang susah nak minta kemaafan atau mengaku kesilapan. Dsini juga aku rasakan x semestinya kita perlu menunggu hari raya atau hari tertentu tuk kita meminta kemaafan dan memaafkan.......

Oleh itu, atau mungkin kebetulan kengkawan sume rasa aku meminta maaf sebab tibanya hari raya......bukan! Sebab memang aku ada buat salah! Secara langsung atau x langsung, dan aku perasan ada sesetengah member bloggers yang dah x menziarahi tempat persinggahanku ini, x perlu nyatakan nama blognya...... x perlu katakan siapa......., x usah ku ceritakan insan mana. Yang perlu ku tahu adalah yang aku ingin meminta maaf....... kemaafan yang ku pinta, tp terserah pada yang ingin memaafkan. aku mengundur diri.....

crunchy ah cock........

Thursday, September 27, 2007

a lil' bit bout me....

sape cakap spidey sorang kat new york? dia ada sedara.. tapi dia sendri x tau. So ni dia ANTARA mereka................





Ben Reilly was the most genetically stable of the many clones of Spider-Man created by Professor Miles Warren, the Jackal. Warren created clones of Peter Parker and Gwen Stacy from tissue samples he had obtained from a class experiment. After many failed attempts, most notably Kaine, Warren succeeded in creating a clone that did not suffer cellular degeneration.
The Jackal pitted this clone against Spider-Man in a deathtrap involving a bomb and
Ned Leeds. The Jackal on scene, a clone of Warren, repented and saved Ned, dying as a result. With both Spider-Man and Spider-Man's clone unconscious, the real Jackal emerged, found who he thought was the real Spider-Man, and injected him with a drug to simulate death. The other Spider-Man awoke and dropped the "dead" body in a smokestack, where the Jackal implanted it with clone memories. However, his assistant, Seward Trainer, himself coerced by the Green Goblin, had deceived the Jackal. The Spider-Man the Jackal recovered was the clone after all.
The clone spent five years wandering the country. During this time he met
Janine Godbe, the love of his life. Janine, as a child, had been horribly abused by her father. She could bear it no longer, and she killed her father. She then met Ben Reilly. Their love was short-lived, as Janine apparently died.
Reviving and returning home, the clone discovered the other Peter already there. Now believing himself the imposter, the clone named himself after
"Uncle" Ben and "Aunt" May Parker (née Reilly) and spent the next five years wandering, eventually developing new weapons for his occasional confrontations with Kaine and other criminals. He also met and was befriended by Seward Trainer. Ben anonymously called to check up on Aunt May occasionally, but did not return to New York until he heard that she had been hospitalized.

Scarlet Spider costumeUpon his return to New York, Ben saved a young girl's life as well as stopped a burglar at a small corner shop. He learned that Venom was back, and decided that he could not stand by without doing something. He adopted a new all red costume with a blue sleeveless hooded sweatshirt and was dubbed the Scarlet Spider. His return later triggered the release from stasis of the Jackal, who raised the possibility that Peter, not Ben, was the clone. When Seward Trainer, following up his earlier deception of the Jackal, announced that Ben was indeed the original Spider-Man, Ben assured Peter he had no intention of taking back his life. Together, Peter and Ben stopped the Jackal’s plan to unleash the Carrion virus on the world.
Originally distrustful of each other, the two Spider-Men developed an uneasy alliance that slowly grew to strong friendship. They introduced each other as cousins and considered themselves brothers. As Peter considered the impending responsibility of fatherhood, he relinquished the title of Spider-Man to Ben. But Ben created his own life, bleaching his hair and working at a coffee shop. As Spider-Man, Ben slightly modified the classic costume. For a period of time, Ben was taken over by the
Carnage symbiote and became Spider-Carnage, however the symbiote eventually returned to Cletus Kassady.
The degenerating clone known as Kaine always hated Ben Reilly, believing that Ben was the original. After a series of brutal battles, Kaine gave up and surrendered to the police after being saved by Reilly. During these battles, Janine returned after having faked her own death. During these same battles, Janine apparently died again, when in reality, she had been kidnapped by Kaine. After being rescued by Ben, she stopped running and gave herself up to the police.
Believing to the end that he was the real Spider-Man, Ben was killed by the
Green Goblin (Norman Osborn), sacrificing his life to save Peter from the impaling spike of the Goblin's glider. Ben's body degenerated into dust immediately after his death, proving that he was the clone after all, and not Peter Parker.





The Other
Morlun returned again, viciously beating Spider-Man, removing an eye, and hospitalizing him. Mary Jane tried to stop Morlun from finishing off her husband. But when Morlun threatened to kill her, Spider-Man gave the last of his energy to protect her. With stingers that burst from his wrists, Spider-Man slayed Morlun. Spider-Man then apparently died; however, a new Peter Parker emerged from the old corpse, now more fully embracing his "other" self - his spider personae. Retaining his stingers, he discovered other new abilities including night vision, greater control of his skin adhesive properties, and enhanced sensory perceptions, such as being able to sense the vibrations traveling through his webline. Tony Stark looking at Peter as his protégé, gave Spider-Man a new technologically advanced costume with a red and gold color scheme as a gift.

Friday, September 14, 2007

Letih.

Letih... itu jer yg bleh aku kata.
Sebelum aku berangkat ke konvoi ari tu aku dah kena keja mlm selama 9 hari, pastu trus g endurance konvoi yg sampai buat aku demam..... Dan balik trus aku masuk keja mlm lagi(bila pikir x der org nak cover keja aku). 3 Ptg tadi boss aku call, dia tanya "..wei si rosie MC la ari ni, ngko leh cover lagi satu mlm x?.." Aku dgn tgh mamai pun menjawab "ha'ah.. bleh.." Kul 5 ptg td baru aku perasan yg aku ngaku nak g kerja.... adusssss letih jadinye.

So, ni hah pada pukul 1.30 pagi aku tgh kelebet komputer sengsorang.... dgn mata yg separa terbukak. Apa aku nak buat sampai kul 9 pagi nih??? kang kul 4ptg nak dtg keja lak!!!

Thursday, September 13, 2007

Mari bersahur dgn akuuu.......

Semalam adalah malam pertama aku bersahur sebagai manager kat tempat keja, dan sempena itu aku dan bebudak kitchen serta PA(public area/-kami panggil Personel advisor) dan beberapa staff yg jadi kelawar ( keja malam) buat masakan spesel skit.
Untuk menambahkan semangat budak-budak kitchen tu aku jemput bebudak training pompuan turun makan..... (sebagai abg angkat yg terbest in the world). X ubah mcm bapak ayam diorang layan aku..heheh.

ukul 4 pagi aku kejut bebudak tu, sengsorang turun dgn muka yg x ubah mcm kena pukau. Yg x tido lagi pun ada!!! Bebudak kitchen aku sume muda lagi (promote member tuuuuu) so tuk member bloggers yg still mencari________ bole la hantar resume kat aku tuk aku kenalkan (utk bloggers pompuan aje).

Bebudak training kalu nampak staff muda yg ramah (vise versa) mesti semangat nyer.... so sebagai abg yg ensem. aku berjaya buat diorrang x rasa mcm terpinggir kat tempat org. Biar sume rasa cam satu famili dgn bersahur dan berbuka puasa sekali.....

Sunday, September 9, 2007

untuk tatapan...


ni adalah antara gambo yg sempat aku upload ke bloggers sebab PC slow giler babas. Dan jgn tanya mana lagi sebab ada incident dgn memory stick camera yg satu lagi tu yg buat aku x lena tido mlm........














Program ni actually adalah endurance drive. Cuba pusing semenanjung dlm 4hari3malam bersama 50 bijik perdana, yg mana setiap kilometer, jumlah liter minyak kos penginapan dan makan juga telah ditentukan agar layak di masukkan dalam 'malaysia book of record'..... dan kami berjaya!!!!!












setiap tempat kami singgah, ada charity program yg di buat dan hadiah yg kami beri.. beramal. ops! sembahyang x miss tau!





Abg kodok dan anak-anak berudu nyer.














x banyak tuk aku tlis sebab aku lebih kerap gunakan kamera yg lebih seswei tuk fotografi nun, malangnya pada hari akhir ada sorang mamat ngaku pandai nak copy gambar yg aku shoot. pinjam memory stick pastu apakejadahnye dia buat? habis punah-ranah semua gambar sampai blank memory stick aku!!



Dah la sampai demam aku g konvoi, sonang-sonang yo dio buek camtu kek den!!! HAMPEHHH!!!

Saturday, September 8, 2007

demam lagiiiii

baru balik dari konvoi dan kesihatan x menyebelahi aku..... demam teruk.
harap maklum. akan bersambung selepas iklan..

Sunday, August 26, 2007

buat peminat komik.....

Duduk sensorang lepas bangun tido kat dlm bilik aku ( keja malam) bangun g mandi. Pastu naik belek buku "SUPER-HEROES" yg aku beli minggu lepas.














Apa yg buat aku beli buku ni adalah sebab mmg aku minat komik dan anime. Tambahan pula hasil keja kali ni adalah alex ross dan paul dini yg art work diaorg mmg cun tahap mentibang laut!






















Percaya atau x, ini adalah hasil dgn menggunakan water colour aje yg aku sendiri penah try dan mmg menjadi. Hasil keja aku selalunya menjadi mangsa anak saudara aku yg mmg gila katun.







Citer kat dlm buku ni mmg simple... start dari siapa mereka dan dari mn asal mereka dan power mereka dtg.




Kerekter sumanya dari justice league of america atau JLA. Wording atau kata-kata yg power gak ada dimasukkan dlm ending yg agak sedih dimana jarang sekali kita tgk hero gagal atau hampir gagal dlm usahanya.


"I know i am fighting a war i can never win.."









Dan superman gagal selamatkan
mangsa kebuluran di benua afrika apabila barang makanan yg di bawanya di letupkan oleh puak gerila..


"My mission ends here, incomplete and in failure.."

So tuk peminat-peminat komik dan katun... x rugi kalu korang beli buku ni sebagai rujukan.

so aku nak tanya......... "WHAT WOULD YOU DO... WITH ONE MORE DAY?"