Tuesday, December 13, 2011

a few jokes.... a bar jokes to be exact.

A new guy in town walks into a bar and reads a sign that hangs over the bar... FREE BEER! FREE BEER FOR THE PERSON WHO CAN PASS THE TEST! So the guy asks the bartender what the test is.

Bartender replies "Well, first you have to drink that whole gallon of pepper tequila, the WHOLE thing at once and you can't make a face while doing it. Second, there's a 'gator out back with a sore tooth...you have to remove it with your bare hands. Third, there's a woman up-stairs who's never had an orgasm. You gotta make things right for her." The guy says, "Well, as much as I would love free beer, I won't do it. You have to be nuts to drink a gallon of pepper tequila and then get crazier from there.

Well, as time goes on and the man drinks a few, he asks, "Wherez zat teeqeelah?"

He grabs the gallon of tequilla with both hands, and downs it with a big slurp and tears streaming down his face. Next, he staggers out back and soon all the people inside hear the most frightening roaring and thumping, then silence. The man staggers back into the bar, his shirt ripped and big scratches all over his body.

"Now" he says "Where's that woman with the sore tooth?"

An Irish man walks into a bar. The bartender looks at him and notices he has a steering wheel stuck down the front of his pants. "Hey," he says, "What's with the steering wheel down your pants?" "Ach," says the Irish man, "it's drivin' me nuts!"

Two drunks had just gotten thrown out of the bar and are walking down the street when they come across this dog, sitting on the curb, licking his balls. They stand there watching and after a while one of them says, " I sure wish I could do that!"

The other one looks at him and says, "Well, I think I'd pet him first".

There is a guy. His favorite bar is called 'Sally's Legs'. The bar is closed, so he waits outside for it to open. He was waiting a long time and a cop got suspicious, came over to him, and asked, "What are you doing?" The guy replies, "I'm waiting for 'Sally's Legs' to open so I can get a drink."

Two old drunks in a bar. The first one says, "Ya know, when I was 30 and got a hard-on, I couldn't bend it with either of my hands. By the time I was 40, I could bend it about 10 degrees if I tried really hard. "By the time I was 50, I could bend it about 20 degrees, no problem. I'm gonna be 60 next week, and now I can almost bend it in half with just one hand" "So," says the second drunk, "what's your point?" "Well," says the first, "I'm just wondering how much stronger I'm gonna get!"

One night a man was getting very drunk in a pub. He staggered back to take a piss, whipping his prick out as he went in the door. However, he had wandered into the ladies room by mistake, surprising a woman sitting on the can, "This is for ladies!" she screamed. The drunk waved his dick at her and said "So is this!"

One night, a police officer was stalking out a particularly rowdy bar for possible violations of the driving under the influence laws. At closing time, he saw a fellow stumble out of the bar, trip on the curb, and try his keys on five different cars before he found his. Then, sat in the front seat fumbling around with his keys for several minutes. Everyone left the bar and drove off. Finally, he started his engine and began to pull away.

The police officer was waiting for him. He stopped the driver, read him his rights and administered the Breathalyzer test. The results showed a reading of 0.0. The puzzled officer demanded to know how that could be. The driver replied, "Tonight, I'm the Designated Decoy."

A koala walks into a bar one night, slams his paw down on the table, and orders a drink. When he's done, slam goes his paw again for more. This goes on for about half an hour, and just when he was going to do it again, the barkeep told him if he was looking for a good time, there was some one in the back room who could help him, the koala decides why not and goes into the back room. There he meets a prostitute who is waiting for him. That night he has the best sex he has ever had. After the prostitute turns to the koala and says, "How about my money," the koala looked confused and the prostitute brought out a dictionary and it said...PROSTITUTE: Has sex for money.

So in response the koala turn to the definition for the koala and it says. KOALA: Eats bush and leaves.

One sunny day in Ireland, two men were sitting in a pub, drinking some Guinness, when one turns to the other and says "You see that man over there? He looks just like me! I think I'm gonna go over there and talk to him." So, he goes over to the man and taps him on the shoulder. "Excuse me sir," he starts, "but I noticed you look just like me!" The second man turns around and says "Yeah, I noticed the same thing, where you from?", "I'm from Dublin", second man stunned says, "Me too! What street do you live on?", "McCarthy street", second man replies, "Me too! What number is it?", the first man announces, "162", second man shocked says, "Me too! What are your parents names?", first man replies, "Connor and Shannon", second man awestruck says, "Mine too! This is unbelievable!"

So, they buy some more Guinness and they're talking some more when the bartenders change shifts. The new bartender comes in and goes up to the other bartender and asks "What's new today?" "Oh, the Murphy twins are drunk again."

Friday, September 30, 2011

hehehehee use your phone...

Today, I’m going to write a post using mobile code (QR).

You need to use Nokia barcode reader or other QR code decoder in order to decode it.
Hope you all able to decode it.

Thursday, July 14, 2011

fast food or fast foot

Sistem database automatik mengatur kehidupan manusia - Selamat dtg ke
dunia IT.

Rakaman Percakapan telepon pesanan Pizza tahun 2850

Operator : terima kasih anda telah menghubungi Pizza Hot, boleh saya

Pelanggan : heloo, saya nak pesan Pizza

Operator : Saya perlukan no I/C encik untuk memproses permohonan

Pelanggan : OK, sekejap. No nya : 790615-08-5331

Operator : Ok Encik Rahmat ,berumur 41 tahun, encik tinggal di Jalan
Hang Tuah no.16, Seksyen 18/34D, Shah Alam. nombor telefon rumah :
03 77726378, No pejabat : 03 51912870 ext 999 dan no telefon bimbit :
anda 016-6666222, encik menelefon dari mana?

Pelanggan : dari rumah, eh dari mana kamu tahu semua no tel saya?

Operator : Oh, kami dihubungkan terus ke database pusat.

Pelanggan : Oklah, saya nak pesan Seafood Pizza - pakej family

Operator : Itu bukan idea yang bagus encik

Pelanggan : kenapa pulak?

Operator : Dari medical record cik , encik memiliki tekanan darah
tinggi dan kolesterol yang berlebihan dari paras normal.

Pelanggan : Jadi awak rekemenkan apa?

Operator : Mungkin encik boleh pesan Low Fat Hokkien Mee Pizza

Pelanggan : Erm, macamana kalau saya tak suka pilihan tu?

Operator : Hmmm minggu lalu pakcik baru pinjam buku yang berjudul
"Popular Hokkien Dishes"dari perpustakaan negara di Jalan Tun Razak.

Pelanggan : Ok lah. Ikut jek la. So, berapa harga pekej family yg
saya pesan tadi?

Operator : Tapi pakej family kami takkan cukup untuk anak encik yang
berjumlah 7 orang .., jumlah keseluruhan adalah RM80.00

Pelanggan : Takpe, cukup tu. Ok Saya akan bayar dengan kad Visa saya.

Operator : Owh, saya rasa encik patut bayar cash sebab had limit kad
Visa pakcik dah tamat dan ada outstanding bil di Maybank sebanyak
RM4050.00 sejak bulan Ogos lalu , itu belum termasuk caj denda untuk
tunggakan bayaran bulan rumah encik.

Pelanggan : Uih? Oklah, saya ke ATM untuk withdraw duit sebelum
penghantar pizza sampai , ke rumah saya.

Operator : Owh, rasanya pilihan itupun tak mungkin sebab rekod akaun
encik dalam kesemua empat bank iaitu Maybank, BCB, Ambank dan Public
Bank menunjukkan baki kurang dari RM1.00

Pelanggan : Cis! Sudahlah! Hantar aja la pizza tuh, saya bayar cash
kat sini. Berapa lama Pizza akan di hantar?

Operator : sekitar 45 minit encik, tapi kalau encik rasa terlalu lama
dan tak suka menunggu, encik boleh ambil sendiri dengan motor kapcai

Pelanggan : APA ????

Operator : Menurut catatan kami, encik memiliki motor kapcai tahun
2015 dengan no pendaftaran BWW 2114 betul kan pakcik?

Pelanggan : Cis! Melampau betul! Celaka gile. Sape bagi bukak rekod
org lain sesuka hati ni? ada yg nak kena belasah ni??!!

Operator : Hati-hati dengan apa yang encik ucapkan. Takkan encik dah
lupa tarikh 15 Mei 2010 pakcik pernah kena tahan lokap sebulan sebab
bercakap kasar dan cuba menyerang seorang polis di Plaza ALam Sentral, Shah Alam.

Pelanggan : (Terdiamm....)

Operator : Ada nak tambah yang lain encik?

Pelanggan : Takde, eh tapi kalau pesan pakej family ada percuma 2
botol coca cola kan?

Operator : Betul encik, tapi menurut catatan kami encik ada juga
mengidap DIABETES, jadi kami tidak mau mengambil sebarang risiko.....

Pelanggan : KURANG AJAR!!!!!!!!!!!!!!! BATALKAN SAJA SEMUA!

Operator : Terima kasih atas panggilan pesanan encik, untuk sebarang
komen, kritikan dan pandangan, encik boleh mengisi form online pada
website kami,username dan passwordnya tercetak pada bahagian bawah
kotak pizza yang encik pesan... terima kasih kerana telah menghubungi
Pizza Hot....

Friday, July 8, 2011

Beer contains female hormones

Last month, National University of Lesotho scientists released the results of a recent analysis that revealed the presence of female hormones in beer. Men should take a concerned look at their beer consumption. The theory is that beer contains female hormones (hops contain phytoestrogens) and that by drinking enough beer, men turn into women. To test the theory, 100 men drank 8 pints of beer each within a 1 hour period. It was then observed that 100% of the test subjects:
1) Argued over nothing.
2) Refused to apologize when obviously wrong.
3) Gained weight.
4) Talked excessively without making sense.
5) Became overly emotional.
6) Couldn't drive.
7) Failed to think rationally.
8) Had to sit down while urinating.
No further testing was considered necessary.

bagi cadangan sket

dah lama aku x mem'blog'kan diri ini........ xper, sapa yg melawat tu aku ucap terima kasih sebab sudi melawat... jemput lah baca entry lama aku... sbb lately aku agak sibuk, insyallah dlm masa terdekat aku akan kembali menulis.... so aku nak tgk vote korang... entri yang mcm mana yg korang suka... list kan kat aku... hehehheehee

Tuesday, May 3, 2011

i am colour blind....... do you?

"i am Color Blind.....Do You..?"

Picture Specs
Focal Length = 105mm
F/Stop = F/5.6
Exposure = 1/200 sec
ISO = 200
Metering = Spot
Compensation= +0.7 step

click here for original picture

He is young, educated look Chinese...the other guy is old, smelly,dirty old Malay man....

Hey look...that young guy is color blind! he doesn`t care what is old,smelly,skin color that old guy carried....
He only know 1 thing...... "Honesty" ...... lets we maintain this regardless our level,cast,skin color and status......

He guiding the old man from Sg Wang entrance until crossing Lot 10 interchange and move on.... he never let go the old man hand.....

so he is colour blind...do you?
this is not about the pic... its about the story.... thank hafiz for this

Friday, April 1, 2011



Bukan seperti yg kita tgk dalam berita.
Tapi perang yg ada dalam jiwa.
Perang yg bley buat org derita.
Perang antara jiwa.


Antara nyata dan mimpi.
Antara bebas dan terkunci.
Antara kehendak dalam diri.
Antara perasaan dan emosi.

Diantara atas dan bawah.
Diantara kiri dan kanan.
Diantara kau dan dia.
Diantara sesama mereka.


kenapa harus ada perang?
kenapa harus ada konflik?
kenapa harus ada cemburu?
kenapa harus wujud?

Tuesday, March 29, 2011


Alamak!!!!! dah lambat nih!! Kul 11pagi dah. Dgn penuh kacak aku bangun tido, gegas masuk bilik air dan mandi.. X sempat nak shave sebab arini aku ada client dari Australia dan meeting plak kul 12 n kene bawak diorg g lunch. Mampus la aku kene maki ngan abang aku merangkap boss aku sendiri. Dah siap mandi n dressing bgi lagi kacak dan ya!!! aku lebey kacak rupa ku lepas mandi. Turun bawah senyum aku tgk lamboghini biru aku yg sedia menanti aku utk bawak aku pegi memana aku nak...

"Weyh!!! lambat lagi ke arini?" tegur Azwan, kawan aku dari kecik yg kebetulan skrg tinggal sebelah uma aku jer.. "Ha'ah... kene grak dlu weh, nanti mlm kita lepak" jawab aku walau aku taw tiap-tiap mlm dia kene perintah berkurung. Kene balik umah sblm kul 10mlm. Sian kwn aku...

Dengan kereta yg aku bangga, aku meluru terus kuar dan perlahan ngauman enjin lambo aku semakin jaoh dari uma.. Belum sempat pintu opis di belakang ku tertutup, bunyi abg aku membebel jelas kedengaran x ubah mcm bunyi mesin tebu rumah makcik Jah, jiran masa kat kampung dulu. Tapi bebel abang aku mcm tetiba ilang dan mcm dalam filem bila mulut terkumat-kamit tanpa sound effect... semua itu ilang bila aku terpandang Rinie.... "Eh! ada staff baru ke dalam opis ni? semangat sket aku nak datang keje nanti" otak aku bercakap sendiri walau pun dia xde mulut...

Lepas meeting, abang aku bagi 'hint' suh aku ajak client dari aussie tu g makan kat restoran bini dia... pandai sungguh abang aku ni... contract deal 120juta dah sealed, skrang nk kasi restoran kak ipar aku plak mashukkkk... aku ajak Rinie budak baru tu join skali g makan, Abang aku x bantah cuma jeling mcm ada 'laser' yg kuar dari mata dia.. aku paham yg dia marah aku wat begitu..

Selesai sudah kami melantak sampai sume termasuk aku kene longgarkan tali pinggang sebab perut masing2 dah mcm pompuan pregnant 6 bulan walau sebelum ni jelas nampak yg kami mmg kaki gym.. "ni naper i rasa macam dalam persatuan ibu mengandung jer ni?" usik Rinie yg kecik molek x ubah macam Nora Danish tapi 3x lebey chomelnya. Dan kami sume bersurai sambil ucap selamat pada memasing dan pulang.

Gedebuk!!!!! melekat kasut croc ijau kat kepala aku sambil aku kaku. Aku terlepas span basuh kete sambil lambo aku masih penuh sabun. Temper aku naik mendadak... Bila tgk kat kasut tu ada tertulis "ini tikus ijau bukan croc ijau" aku paham, anak cik amid yg baling ni... budak yg kecik molek manja dan agak hepi memanjang... Harena, budak form 5 yg berbadan mcm darjah 3 ni... dia senyum jer bila aku toleh dan wat muka marah. Sebab dia tahu yg aku x penah marah pada budak secomel ni.

Kawasan uma aku ni mmg banyak aweks dan famly kat sini sume senang ngan aku, x kurang jugak ada yg berhasrat aku jadi menantu... Tetiba handphone aku menyanyi lagu happy tree fren, "Oh! ada mesej masuk" dan 3 mesej skali aku terima dari bart, rudy dan azwan ajak kuar lepak..

Kul 6 kami sume berkumpul kat kedai mamak Al-Bidayah... rutin harian kami... maka bermulalah agenda perbincangan kami petang tu... Tetiba aku di tegur oleh suara yg boleh buat aku cair mcm keju atas daging beger kat stall berger OM. Rinie, dia yg tegur aku... hepi gile aku bila dia tegur... pergghhhh!!! aweks ngorat aku tu.. kembang kempis idong aku yg besar ni bila aku tgk rudy,bart,azwan dan lan sume dah macam budak kecik.. yg lan siap nak bercium lagi ngan azwan... geli aku tgk. Pang!!!!! satu penampar hinggap kat pipi wan ngan lan hasil lontaran servis yg aku belajar masa main bola tampar masa darjah 2 dulu... Rinie x lepak dia beli tapau jer.. bila dapat dia trus blah sambil senyum kat aku, aku ulang..... dia senyum kat aku OK!!!! tapi naper kengkawan aku ngan mamak cashier sume mcm angau????

Dua bulan berlalu, aku ngan Rinie dah mesra g mana sekali, kalu dia nk bli bra pun dia tanya aku design yg mana cantik... aku rasa Rinie dah anggap aku mcm boyfren dia. kengkawan aku masa ni amat jeles... sebab sepanjang idup kami, x penah ada awek ngorat kami... slalunya kami jer yg terhegeh-hegeh kaco pompuan.... slalu dapat la sebab kami ni ketegori ada pakej.

Tapi tu dulu, masa kami sume sihat dan bila ingat cerita ni kami ketawa akan memori ni... Rinie dah langsung kami x jumpe. Ilang ntah ke mana... Nasib baik aku x berlebey ngan Rinie dulu, reringan jer la...sampai paras pusat dan ke atas jer ok!!! korang jgn igt aku mcm korang.. Sekarang aku terpaksa amek cuti sebab kena jumpe pakar kaunseling sebab nak bagi otak aku stabil mcm dulu balik, aku igt aku sorang jer tetapi wan,rudy,lan ngan bart pun kena jugak hadiri sesi mcm aku... rupanya diorg pn dulu berskandal ngan Rinie di belakang memasing... Dulu kami bangga sebab ada skandal yg hot mcm Rinie... tanpa kami ketahui. Rinie juga kawan masa kami study kat harvard dulu... Syed Shamrin Syed Mahmood... itu lah nama betul Rinie.... sampai arini kami x percaya yang acely Lan dah go all the way ngan Rinie... sian Lan...

Tuesday, March 22, 2011

Ermm... apa nk jadi ngan aku ni

Kebelakangan ni aku kene tempias keje dulu, dulu slalu sgt aku keje shift malam.... so sekarang ni, pukul 4 5 pagi pun blom tentu aku tido... Kekadang aku konfius pikir idup aku ni, ape la nak jadi ngan aku ni? Orang cakap kalu dah jatuh ni susah nak naik balik, kalu naik pun slow sesangat... so sabar je ngan ketentuan ilahi. Camni la senang citer, umor dah meningkat muda.... ya! aku makin muda hahahahahaha.... (perasan jer aku ni). Tapi apa pun tarak... i mean, dari segala segi... esp harta akhirat, kalu harta dunia x yah cakap la.... tolak duit org dalam bank, duit aku lah sume tu..
Dulu aku ada hasrat, kalu siapa kawen ngan aku, cuci kaki, tangan n cuci mata skali (camne ea cuci mata? adalaaaa...) Paling cikai pun, aku sekurang-kurangnya mesti ada rumah utk bini aku, kete utk aku dan bini aku dan paling penting duit dalam bank cukup utk sara anak sampai diaorg kawen.. dan duit tuk bini aku cukup utk sara hidup 4 keturunan... Itu harapan n impian aku la...

Tapi bila aku tgk idup aku sekarang, rasa nak nangeh, nak guling atas rumput karpet (ngada, nak frust pun cari rumput kapet gak.... mcm bapok!!) dan x kurang jugak rasa cam naaaaaaak je aku tembak ngan meriam buluh (bunuh diri cara tradisional) or letup bakai bom ikan huhuhu... (tapi yg ni kena wat kat sungai, baru org dapat hasil dari "pengorbanan" aku hahahahaha... So, utk mengelakkan aku jadi gila (walau pun perangai aku dah gila-gila cam gampang) aku kuat kan iman dan be positif (bukan H.I.V positif la mangkuk tingkat buloh oiii) aku pandang depan... aku nk cube wat sebanyak kerja yg mampu, bukan nak capai target pakai lamboghini (dream car tuhhh, kalu dapat pun alhamdulillah) Tapi nak usaha agar anak cucu x kebulur.... oh ya, kalu dah anak cucu x kebulur mesti la bini pun x kebulur jugak... haparaaaaa korang (korang? sape sgt la baca blog aku ni?)

Minggu lepas aku pegi 'carrier fair' kat KLCC..... aku apply sume (hampir sume) caompany yg participate... harap-harap dapat la memana yg bg gaji berjuta kat aku...(baru bley pakai keta lambongbini hahahahahaha gelak manja tapi nakal). So sekarang ni, harapan menggunung nk dapat keja gaji lumayan, sebab nak jadi gigolo...tadak org nak, nak jadi pelacur tiub ngan skirt x muat, nak jadi perompak mcm dlm citer omputeh.. kena terer. Serah jer pada allah bagi aku ...

Sejak jatuh ni, alhamdulillah aku ada jugak ingat tuhan... nak jugak aku dekatkan diri ngan dia... bagi aku ada jugak kebaikan dari kejadian ni.. Ya Allah, makbulkan doa aku ... setiap hari, setiap waktu, aku doa dan pinta benda yang sama.... keampunan buat keluarga, buat kawan, buat semua umat manusia... petunjuk buat aku, murahkan rezeki dan dibukakan pintu hati dan dibukakan juga ppintu rezeki buat keluarga dan sahabat.... juga dekatkan jodoh. Aku bersyukur sebab aku diberikan hati yg sabar dan otak yang boleh berfikir dgn tenang (penting woooo).

xpe la... aku dah ilang idea nak luah rasa hati, mungkin nanti sambil aku kira benang karpet ni aku ada idea....

Thursday, March 17, 2011

berskandal.... trend?

Zaman sekarang ni.. aku tgk ramai yg lebih suka berskandal. ada baik ada buruk benda ni. tapi yg wat aku senyum adalah, bila dah berskandal kena la igt yg korang bukan kapel so watpe nak jeles-jeles.... ada la sorang yg aku kenal ni. sebelum apa-apa dia dah bagitaw yg hubungan diorg ni sekadar kawan skandal jer... "no serious relationship.." tapi bley lak bertacing n jeles x tentu pasal... siap gado mcm kapel lagi... majuk la konon. apa nih??

Yes aku x nafi, berskandal ni seronok bila ada orang yg bley teman n belakon cam kekasih especially kalu nk g majlis keramaian. ye la... org bukan senang nk berkapel sebab slalu perasaan cemburu dan mengongkong akan sebab ramai kapel "break".

So yg berskandal kt lua tu, kalu dh niat berskandal jgn la jeles n kontrol idup org... kalu kapel pn sama... masing-masing ada idup. respek sama kebebasan memasing... camne nak idup skali kalu x taw nak hormat kebebasan memasing dan terima sesorang seadanya... jgn ubah idup org utk keselesaan diri sendiri. bayangkan kalu org wat kat kamu sendiri...

yg sekadar memberi pandangan
renung-renungkan dan slamat berskandal......

Monday, February 21, 2011

mimpi semalam

Wa pun tak tau lah camner wa boleh mimpi sampai mcm ni.. mimpi paling mengarut yang pernah wa alami sepanjang hidup wa..
Al-kisah, wa, atan, mivec, joyTT a.k.a Loy@i, sparco, balakTT dan one bob marley duduk bujang kat rumah sewa. Rumah tu jenis single storey semi-detached. Masa tu sorang pun takde keter n x join v6ersl agi.. sumer merempit. wa pakai panther, atan pakai TZM, mivec pakai RX-Z, sparco pakai 125z, balakTT dengan RX-S manakala one bob marley pakai EX-5 jek.. yang kelakarnya.. JoyTT pakai skuter v100.. wakakakak.. Masa lepak2 kat luar rumah petang2 sambil lap motor.. kitorang gelakkan JoyTT..

"Joy, apa barang pakai skuter beb.. tak bole pancung la..", kata Atan.

"Wei Joy.. lu ni macam mat bunga la pakai skuter", tambah wa sambil geng2 yg lain semua menganjing2kan JoyTT.

JoyTT rilek jek masa tuh.. Dia buat muka selamba jek. Langsung tak peduli dgn kutukan kitorang. Mata dia hanya fokus pada seat dia yg dia wax berulang-ulang kali. Sesekali, JoyTT siap test duduk atas seat skuter dia untuk menguji kelicinan seat dia..

"Heheheh.. malam ni abis la lu, mama. Wa dah wax licin2 seat wa ni.. Sekali wa cengkam brek depan.. pasti lu melorot & melekat kat badan wa. Dapatlah wa rasa puas2 mlm ni.", bisik JoyTT. Nama jek bisik tapi sengaja JoyTT bisik kuat2 supaya member2 lain dengar dan jeles.

"Haahh.. memang Mat Kuntum la lu ni, Joy", BalakTT yg dpd tadi menyepi cuba menyampuk.

"Sukati wa la. Daripada lu.. bermadu dgn Boss Rock tu!", JoyTT bersuara balik.

"Chi... apasal petik nama wa pulak ni?", wa menjerit.

Masing-masing happy jek. Duit bukan banyak pun, tapi masing2 happy jek. Dalam banyak2 motor tu.. motor atan la yg paling power.. siap pakai ekzos penang wa cakap lu.. Kaler motor panther wa pulak.. berbelang2 gold & black.. Kitorang lepak2 la kat luar rumah sewa tu sampaila maghrib.

“Woi.. malam ni nak banting kat ner?”, tanya Sparco.

“Mana lagi… 2nd link la best.”, jawab one bob marley. Sibuk jek si one ni.. Tak sedar diri. Setakat pakai EX-5.. lagi mau cakap gegar2. Heheheh..

Lebih kurang pukul 11 malam.. kitorang pun konvoi pegi 2nd Link.. tapi tak guna handy atau rig la.. masa tu mana ada semua tuh.. apala lu orang nih.. Sebelum pergi banting, kitorang lepak2 dulu kat seven eleven, beli minuman dgn rokok.

“Wei.. nak bijik tak?”, BalakTT sound budak2 semua. Chi… rupanya si BalakTT ni part time pusher.. Malangnya, takde saper pun ambik stok dgn BalakTT sbb semua tengah sengkek. Lebih kurang jam 1.30 pagi, semuanya meneruskan rempitan menuju 2nd link kecuali wa sebab wa nak gi isi minyak kapalterbang kat tank panther wa. Mana boleh isi minyak kapalterbang tu depan diorang.. kantoi la nanti..

Wa pun pegi kat lorong belakang kedai seven eleven tu. Tiba-tiba wa nampak satu awek Bohsia. Pergh.. peluang baik nih.. Wa pun mendekatinya. Maaaakkk aaaiiii.. Bohsia yang wa sangkakan tu rupanya Stacey AF6 beb.. huahuahua.. Dengan lagak bohjan, wa pun menghampiri Stacey AF6 tu sambil ajak dia bonceng panther wa.. Dia nak bro… wa punya suka memang tak hingat la.. Wa pun terus bawak Stacey AF6 tu balik kat rumah sewa wa. Tak jadi banting wa malam tuh.. Mampus lu orang la nak membanting.. wa nak gi memant*t .. lagi besh!

Sampai jek rumah sewa, wa pun masuk bilik dengan Stacey AF6 tuh.. Wa dah tak ingat langsung dgn member2 yang membanting tuh.. Lantak lu orang lah.. Wa pun menanggalkan apa yang patut.

“Bang.. takde kond*m ker?”, kata Stacey AF6.

Baru wa teringat.. wa mana ada kond*m. Wa pun selongkar lah bilik Mivec sebab setahu wa.. Mivec ni selalu bawak ciken balik rumah sewa ni malam2. Dia ingat wa tak tau.. kehkeh.. wa kan selalu tido depan TV kat Hall.. bila Mivec balik mestilah wa perasan. Tapi wa buat2 tido la.. Puas wa selongkar almari Mivec tuh.. takde lah jugak.. Chi… time nak pakai pulak lah takde..

“Takdelah yang… tak payah pakai boleh?”, tanya wa penuh pengharapan.

“Kalau takde, abang masuk belakang je la”, kata Stacey AF6 sambil menonggeng.

Uweeeeeeekkkkkk!!!!! Muntah wa terkeluar saat dia menonggeng. Busoooookkkk siooooottttt!!!! Selera wa terus hilang. Wa bagi dia RM20 suro dia balik naik teksi jek.. Chi… betul. Apa punya suwey la…

Wa pun baring lepak2 tengok Mega TV.. masa tuh Astro belum ada lagi. Yang ada Mega TV. Ada 5 channel.. tu pun dah kira best sangat la masa tuh.. Tak lama lepas tu, bunyi ekzos yang macam bunyi bazooka penaka pun menghampiri rumah sewa. Mala’un2 tu dah habis game la tuh.. Wa pun kuar rumah sebab nak tanya saper yg jadi champion. Dari apa yang dikhabarkan.. malam tu bebudak KL ramai turun 2nd link. Podium semua diorang sapu bersih.

“Saper champion, bro?”, tanya wa pada diorang semua.

“Chi… AjL@n budak KL makan budak kita semua la..”, kata JoyTT.

“Dia rider motor apa, bro?”, tanya wa lagi inginkan kepastian. Heran betul wa.. camner TZM atan pun boleh kena pukul ni..

“Pakai jipang jek bro..”, kata Sparco.

Wakakakakakak… wa tak tahan gelak sampai nak terkencing siut.. Atan kena tapao dengan jipang malam tuh.. Berguling2 wa ketawa. Bila kepenatan.. wa pun berhenti ketawa. Tiba-tiba ketawa wa tu disambut dengan hilaian yang sayup2 kedengaran. Makin lama makin dekat.. masing2 terdiam dan terkedu. Semuanya memandang ke satu arah. Arah datangnya hilaian tersebut.

“Badigollll…… Pontianaaaaakkkk!”, jerit Atan. Perlahan-lahan pontianak tu terbang ke arah kitorang. Serta-merta semuanya serbu ke pintu nak masuk rumah.. One Bob Marley dapat masuk dulu sambil diekori rapat oleh BalakTT yang cucuk angin. Kemudian wa, JoyTT dan Sparco. Atan dengan Mivec last sekali. Masing2 berebut nak masuk rumah melalui pintu yang cuma satu daun jek. Masing2 tak mau mengalah.. Last2, dua-dua orang tersepit kat celah pintu.. Wekekekek.. perut sama perut berlaga beb.. Tersepitlah kat pintu masuk.. Pontianak tu makin dekat.. Mivec pun apa lagi.. dia tumbuk perut atan. Atan pun terkeluar sedikit dari posisinya. Maka dapatlah Mivec masuk rumah dulu. Kesian betul wa tengokkan si atan nih.. terkapai-kapai siot berlari masuk rumah. Dah macam one bob marley masa joget dgn asma masa JJJ aritu wa tengok.. huhuhuhuhu………

Lega.. semua orang akhirnya dapat masuk rumah. Semuanya berkumpul kat bilik BalakTT sambil mencangkung. Hancing betul bilik si BalakTT nih.. Kain cadar dan selimut dia.. penuh dengan sesuatu yang seakan-akan kanji beku. Chi…….. kuat toceng jugak si BalakTT ni rupanya. Bau yang sedemikian rupa itu sama-sekali tidak mematahkan semangat kitorang untuk berkumpul bersama-sama. Kedengaran pontianak tadi melompat2 di atas bumbung. Masing-masing membisu seribu bahasa. Tak berani bersuara mahupun bergerak hatta selangkah pun. Kelihatan one bob marley sibuk menhimpitkan dirinya ke kelompok besar. Dengan tidak disengajakan, siku one bob marley telah tersinggung kepala JoyTT.

“Bedebush………”, JoYTT bagi sebijik tepat kat mata kanan One Bob Marley. Kesian wa tengok One Bob Marley. Tapi dia tak melawan sebab masih dalam ketakutan. Atan pulak selubung kepala dengan kain pelekat siot.. Huahuahua.. Badan jek besar tapi dia lah yang paling penakut.. 15 minit kemudian, suasana menjadi sunyi sepi. Tak ada lagi kedengaran hilaian pontianak tadi. Dah pergi agaknya.. detik hati masing2.

“Woit… Dah takde dah.”, bisik BalakTT. Dah macam kolam ternakan ikan wa tengok hidung si BalakTT nih.. berpeluh siot idong dia..

Masing2 pun mengangkat muka memandang tingkap. Memang tak senonoh betul la si BalakTT nih.. Kain langsir kat tingkap pun dah takde. Rupanya, si BalakTT ni dah tak cukup kain lap untuk menampung aktiviti penocengan dia, sampai kain langsir pun dia buat lap. Chi… Sparco pun bangun menghampiri tingkap. Tiba2, pontianak tadi menerjah kat tingkap.

“Maaaaaaaaaaaaakkkkkkkk…”, masing2 terkejut giler baban. Entah daripada mana datang keberanian, si Sparco ni terus tanggalkan kain pelikat yg dia tengah pakai bagi menutupi tingkap yang tak berlangsir tuh.. Tapi, masing-masing tak berminat pun nak tengok Sparco bogel sebab semuanya dah pucat lesi..

Tiba-tiba, kedengaran sayup-sayup bunyi wanita membisik ke telinga wa..

“Bang.. Bangun Bang. Semayang Subuh.”

Laaaa.. Rupanya tu suara awek wa kejut wa semayang subuh daaa.. Mimpi rupanya wa. Wa pun bangun semayang subuh berjemaah bersama awek wa..

Sekianlah citer mimpi.

Sunday, February 20, 2011


Sudah hampir genap 2 tahun aku jatuh dari kehidupan.... sekarang tgh belajar terima hakikat yg aku dulu n aku sekarang x sama. Atleast kalu aku dapat "hadapi dgn senyuman" dan "kekal" dalam hidup ini... maka belajarlah dari kesilapan. Dan kalau terjatuh... sekurang-kurangnya aku dah pernah merasa kejatuhan dan sedikit sebanyak tahu cara nak bangun balik.

Sekarang aku ada kawan baru yg aku kenal kat Kuala Lumpur ni, yg mana aku teramat terhutang budi... Rudy Rizzart Roar-in-drunk hahaha n adik angkat aku yg chanteek... Fara. Thanks to both of you.. Allah jer bley balas jasa korang... Dan alhamdulillah, sekarang aku igt jugak kat Allah berbanding dulu ..... masa zaman kejahilan n lebih suka keseronokan.

Setakat ni dulu....

aku rindu nak mengomen kat wall kengkawan bloggers aku yg dah x singgah langsung aku rasa.

Tuesday, January 18, 2011


hari rabu lepas... lepas aku anta awek kawan aku ( dgn kwn aku skali la). depan simpang umah fara (bukan nama samaran) aku ternampak mcm plastik atas jalan... aku slow la sbb nampak mcm ada benda...

sekali tgk ular sawa batik yg 7 1/2 kaki panjang dan ikatan lilit sama besar sekeping cd!!!

tapi aku bley post entri jer la, sebab kawan aku rudy (nk anta awek dia la) bagi sokongan moral jer. manakala kwn aku lan (bodyguard) sembunyi dalam kete. sorang pun haghammmm x amek gambo aku.. kete polis datang 3 bijik.. aku ulang, 3 bijik... bkn nak tolong, tapi duk dalam kete n bagi nasihat jer... sume lak tu.

nasib baik aku x panik, kalu x nak jer aku campak ular tu biar makan jer sume org kat situ siap ngan aku skali.... baru padan muke!!!!! padan muke aku skali.... bkn slalu aku nak tangkap ular sawa besar bagak.

tapi skg aku jadi ketagih nak tgkap ular swa la... mcm best jer kalu aku bela jd haiwan peliharaan...

p/s; tiada binatang dicederakan dalam filem ini kerana aku terpaksa lepaskan balik dalam utan. dkt kawasan umah rena!!!

Saturday, January 15, 2011

terlalu lama...

kebelakangan ni ada aku jenguk laman blog kengkawan.... dan ada yg ku tinggalkan jejak.
mungkin terlalu lama aku di alam nyata, hingga ada yg lupa dan x lupa juga yg wat x kisah...
tujuan aku kembali ke alam ni adalh sebab terlalu lama aku leka...

aku rindu sembang ngan kalian di alam blog yg dlu amat ceria..

Saturday, January 8, 2011

dear all my bloggers fren..... sorry i've been busy past many days hahaha...

now im back... to keep back in touch wz u all... esp rena, pjoe... and my theatre fren....