Wednesday, January 30, 2008

konvoi lagi.....

Hai adik-adik sekelian..... abang dozo dah kembaliiii........... episod kali ni kita akan buat... ha! adik-adik nak tahu kita akan buat apa???? kita akan buat... bodoh jer..... ;)


Baru balik konvoi lagi.... kali ni g pahang lak wat semak kat sana!! actually g sana sebab ada dinner tuk malam penyampaian anugerah dan sijil masa g konvoi pusing semenanjung dulu tu....

Kami sume stay kat Duta Villa Resort yg bagi aku lokasi dia mmg best tapi kureng dari segi promoting.... sebab tempat tue kalu di buat betul-betul mmg leh "hidup" !!

lagi gambar akan di post dlm 2-3 ari lagi.

Wednesday, January 16, 2008

sabar ada hikmahnya...

Andai kita hidup bersama,
hari ini dan seterusnya,
sedangkan kita sama,
belum cukup betah....
mengharungi lautan,
entah berapa luasnya,
sedangkan bekalannya.. makin berkurangan
mungkin kitakan karam
ditelan gelombang,

Pondok usang beratapkan langit,
Di kegelapan malam gelita
bercahaya hanyalah bintang-bintang
selimut kita angin malam....
Maaf sayang kupinta padamu
bukan tiada cinta dihatiku
tapi belum masanya bagiku untuk melamarmu

Bersabarlah sertailah doa
pada tuhan penentu segala
biar pun jasad aku berkubur kau tetap ku hajati.....
kau pasti kan jadi isteriku......nanti.

Monday, January 14, 2008

10sen ke TEN cent?

Apa peRASAan anDa bILA ada org sebarKAN citer TENtang diri anda........... TAMBAHan pUlA Org YanG ANda BARu kenAL....

Wednesday, January 9, 2008

teguris

".... kenapa lelaki semua sama??....." tanya seorang budak praktikal kat aku.

"..Kenapa?" aku tanya. Iyelah tetiba jer tanya soalan camtu kat aku.

"kenapa lelaki x tahu nak hargai seorang wanita??!!" katanya lagi. Dan jawapan aku adalah "... sebenarnya bukan lelaki, tetapi mmg sifat manusia yg macam tu. X tahu nak nilai sesuatu until bila dah hilang depan mata... baru mereka sedar betapa berharganya akan sesuatu yg selama ini kat depan mata tetapi x penah dihargai..."


Memang betul pun apa yg aku cakap sebab base on my personal xperience!!! Aku sendri penah rasa camne bila kita hilang sesuatu/seseorang dalam hidup. Tapi itu dulu, masa perang jepun dulu. Sekarang ni dah berubah, sekarang ni aku cuba nilai semua dari setiap sudut dan cuba kenal antara batu dan permata. Tetiba aku tengok dia mengalirkan air mata, terhakis sedikit make-up yg d pakai nya serta eye shadow di bawah alur matanya. Tetapi masih menampak wajah comelnya di balik kesedihan yang cuba disembunyikan budak praktikal itu.

Aku tanya lagi.. "naper ni? gaduh ngan 'dia' ker? cuba cerita kan...". X di jawab. Cuma tunduk diam sambil kesat air mata yg menghakis eye shadow nya hingga sekarang nampak cam "the crow". Bukan nak kutuk tapi cuba nak korang nampak apa yg aku nampak.


"...'dia' mencarut kat saya.." katanya lemah "dah 3 malam kami gaduh dlm phone.." sambungnya. Aku tanya dia lagi, sapa yg phone dlm 3 mlm ni? ".. dia la.." jwbnya. Xper la... kalau sanggup nak tepon tu maksudnya sayang dan ingat lagi dia kat awak. Cuba tanya sebab dia jadi emo camni. Atau cuba faham situasi dia skrg (yg laki pun kadang kena paham gak org pompuan). Aku terangkan kat dia bahawa jgn nilai laki camtu sebab itu mmg sifat semulajadi manusia "sedar akan kerugian bila dah terlambat" tapi sekarang ni korang tgh gaduh, gaduh tu selalunya ada hikmah. Hikmah tuk korang pikir kembali kesilapan bahasa dan salah laku. Cuba bawak bincang ngan aman.


Dia bangun sambil cakap "...nak tunggu dia matang baru nak cakap.. perangai cam bebudak..!!!" Terkedu aku. ikut suka kat korang lah nak watpe. Aku cuma nak nasihat jer, bab matang ker x matang ker itu pada individu sendri. Kita x leh nak ubah seseorang kalu seseorang x nak ubah diri sendiri kan?....

sometimes kita x tahu salah kita tapi kita nampak salah orang lain. kekadang kita x perlu serious sangat dalam hidup...... enjoy as we go.... so, WHY sO SerIOus?
we're still blind to see our own mistake!

Saturday, January 5, 2008

lead by example... are we?

video

Kalau korang tgk zaman skarang ni kan, bebudak semakin kureng ajar ngan orang tua. bukan nak kata yang aku ni baeeeeek! tapi video yang aku attach ni mungkin bleh jelaskan sedikit sebanyak tentang apa yang menyebabkan bebudak jadi mcm nie.

Tapi kalu orang cakap tentang mat rempit, aku sokong kalu hukuman bunuh di laksanakan!!!!! shoot on sight!!! ape-ape hal pun negara ada undang-undang,so watch out Mat Rempit.cuba korang renungkan kt luar negara,kalo ada mat rempit mesti kne shoot tanpa belas kasihan.kalo kat m'sia kne pukul sikit dah kecoh satu negara, front pages news paper citer pasal mat rempit kne pukul ngan polis.

stengah negara pihak berkuasa akan musnahkan setiap kenderaan yang dirampas dari kegiatan lumba haram dan lesen akan dibatalkan sama sekali. knape m'sia tak nak ikut mcm tu kan?

we"re still blind..........................................